Waarom ben ik zo moe?

"Waarom ben ik zo moe? Waar komt het vandaan en hoe pak je dit aan?"

Herken jij de uitspraak: “Waarom ben ik ben zo moe?”. Ben jij degene die dit vaak zegt tegen jezelf en tegen anderen? Dan kan het goed zijn dat je een aantal nutriënten tekortkomt!

Nutriënten worden onderverdeeld in macro- en microniveau. Onder macronutriënten worden koolhydraten, vetten en eiwitten verstaan. Onder micronutriënten worden de vitaminen, mineralen en spoorelementen bedoeld.

 

Waar zijn nutriënten nu eigenlijk goed voor?

Macronutriënten

Koolhydraten

Als we het hebben over koolhydraten, dan is het goed om te benoemen dat we meerdere moleculen bedoelen die onder deze naam vallen. Zo kennen de meeste mensen de woorden zetmeel en suikers wel, maar minder bekend zijn de vezels. Wist je dat vezels belangrijk zijn voor hoe jij je voelt?

Vetten

Vetten worden soms nog gezien als de boosdoener om gewicht te verliezen, maar is dit wel werkelijk zo? Het is goed om je af te vragen welke vetten er dan bedoeld worden, want niet iedere vetsoort kan, zoals koolhydraten, onder één noemer worden geplaatst. Ieder soort vet heeft weer een andere functie. Het is erg belangrijk om dus te weten welke vetten je binnenkrijgt.

Eiwitten

Wist je dat onze cellen communiceren via o.a. eiwitten? Niet alleen zorgt het voor een verzadigingsgevoel, maar ook communicatie in en rondom de cel zijn belangrijk voor hoe jij je voelt. Eiwitten bestaan vaak uit dierlijke eiwitten, maar deze kunnen ook plantaardig zijn! Plantaardige eiwitten hebben vele voordelen, maar met name dat de meeste mensen hier wel goed tegen kunnen. Dit in tegenstelling tot dierlijke eiwitten.

 

Hoe pakt Tiosa dit aan?

Om een antwoord op de vraag ‘Waarom ben ik zo moe?’ te krijgen zullen we tijdens een consult gaan kijken hoe het eetpatroon is opgebouwd. Daarnaast zullen andere facetten zoalsslaap, medische achtergrond, medicatie, diëten, immuunsysteem, mondgezondheid etc. besproken worden. Altijd zal de aanpak vanuit verschillende invalshoeken (holistisch) worden benaderd.

 

Kennis maken of meer willen weten?  Maak gebruik van onderstaande contact mogelijkheid!

Contact

Meer informatie

Fabiënne Vroomen orthomoleculair therapeut

Fabiënne Mulder – Vroomen

Verpleegkundig orthomoleculair therapeut