Een maand geen suiker

Onze ervaringen en gezondheidsvoordelen

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als je “een maand geen suiker” eet? Wij namen de proef op de som en het effect is opmerkelijk: We voelen ons fantastisch! Deze test is niet alleen een interessante ervaring voor ons, maar ook essentieel, aangezien we onze klanten vaak adviseren om hun suikerinname te verminderen. We zijn ons terdege van bewust dat veel mensen, bewust of onbewust, nog steeds te veel suikers consumeren. 

 

Waarom kiezen voor een maand geen suiker?

Directe effecten op ons lichaam waarnemen

Een maand lang ervaren hoe je lichaam reageert op het volledig vermijden van suiker is een unieke ervaring. Elk lichaam reageert anders, maar het is bekend dat suikers vaker negatieve dan positieve effecten hebben op onze gezondheid.

 

Verminderd verbruik van vitaminen en mineralen

Wist je dat suiker, naast stress, een van de grootste verbruikers is van je vitaminen en mineralen? Dit komt omdat suikers veel antioxidanten nodig hebben om de schadelijke effecten te neutraliseren, wat veel energie kost.

 

– Bewustwording van suiker in voedingsmiddelen

Door nauwkeurig de ingrediëntenlijsten te bestuderen, worden we ons bewust van de verborgen suikers in veel producten. Dit zet ons aan het denken: waarom zit er bijvoorbeeld suiker in vlees? 

 

– Verhoogde Alerte Houding ten Opzichte van Suikerinname 

Dankzij deze ervaring zijn we nog alerter geworden op de aanwezigheid van suikers, zelfs in producten die als ‘biologisch’ worden bestempeld.

– De impact op je lichaam

Deze periode zonder suiker heeft ons nieuwe inzichten gegeven. Niet alleen voelen we ons energieker en alerter, maar we begrijpen nu beter de impact van suiker op ons lichaam en geest. Wij zijn ervan overtuigd dat het verminderen van suikerconsumptie een sleutelrol speelt in een gezondere levensstijl. 

 

Wil je meer weten over hoe je suiker kunt verminderen in je dagelijkse leven, of ben je geïnteresseerd in het proberen onder professionele begeleiding? Neem contact met ons op of lees meer op onze blog voor tips en ondersteuning.

 
Kennis maken of meer willen weten? 
Maak gebruik van onderstaande contact mogelijkheid!

Contact

Bas Mulder

Bas Mulder

Integraal leefstijl- & vitaliteitscoach

Meer informatie